Nieuws

Op de eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur precies de sirene getest. Dit doen we om te checken of het systeem goed functioneert. Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden. 

Sinds 2 januari 12.00 uur zijn de meldkamertaken voor de gemeente Vijfheerenlanden over de meldkamer Rotterdam-Rijnmond naar de gemeenschappelijk meldkamer Utrecht. De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden is sinds 1 januari onderdeel van de Veiligheidsregio Utrecht.

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht rukte 370 maal uit naar incidenten tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 06.00 uur. Bij het overgrote deel van de uitrukken (337) ging het om branden. Vorig jaar rukte de brandweer 190 keer uit in dezelfde tijdsperiode, waarvan 183 keer voor branden.

De fusie tot de gemeente Vijfheerenlanden is een feit en daarmee ook de toetreding van de gemeente Vijfheerenlanden bij de VRU.

Als de pieper gaat...gaan onze brandweermensen zo snel mogelijk de deur uit op weg naar de kazerne.

foto van vuurwerk

Nog maar een paar weken en dan is het al weer Oudjaarsavond! Wij zetten in op een feestelijke en veilige jaarwisseling voor iedereen. Ook voor onze hulpdiensten. Wij geven ze dit jaar graag het mooiste cadeau wat ze kunnen krijgen. Help je ons mee? Geef hulpdiensten ruimte tijdens je jaarwisseling!

Het bereiken en in stand houden van een gezonde en veilige leefomgeving is de maatschappelijke doelstelling van de Omgevingswet. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft verantwoordelijkheden op het gebied van de veilige en gezonde leefomgeving.

Maandag 3 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvang je het controlebericht op je mobiel, dan weet je dat jouw telefoon juist is ingesteld. Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving.

Carolien Angevaren wordt de nieuwe directeur Brandweerrepressie van Veiligheidsregio Utrecht. Zij volgt Bas van den Hemel op.

Op de eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur precies de sirene getest. Dit doen we om te checken of het systeem goed functioneert. Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden.