Logo Veiligheidsregio Utrecht - mobiel

09voordepers

Nieuws

36 nieuwe brandweervoertuigen op de foto

Afgelopen zaterdag 13 oktober gingen 36 gloednieuwe tankautospuiten op de foto op het terrein van het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg. 12 van deze voertuigen zijn speciaal voor natuurbrandbestrijding.

Officiële overdracht MCU’s

De nieuwe Mobiele Commando Units (MCU) zijn vanmiddag officieel overgedragen en in dienst gesteld. 

1 oktober maandelijkse sirenetest

Op de eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur precies de sirene getest. Dit doen we om te checken of het systeem goed functioneert. Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden. 

3 september maandelijkse sirenetest

Op de eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur precies de sirene getest. Dit doen we om te checken of het systeem goed functioneert. Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden. 

Amersfoort plaats van handeling oefening Alert

Het stationsgebied in en rondom station Amersfoort is op 12 en 13 september plaats van handeling van de multidisciplinaire oefening Alert. Het gaat om een gezamenlijke oefening van Veiligheidsregio Utrecht (VRU), Politie, Defensie, NS, ProRail en gemeente Amersfoort. Tijdens de oefening, met de naam ‘Alert’, gaan deze partijen oefenen aan de hand van een scenario waarin een terroristische aanslag centraal staat.

Terug naar fase 1 voor natuurbrandrisico

28 augustus 2018 vanaf 00:00 uur is fase 1 voor het natuurbrandrisico weer actief. Bij fase 1 worden geen extra maatregelen getroffen om natuurbrandrisico te voorkomen. Wel geldt uiteraard altijd dat voorzichtigheid geboden is. Bekijk hier de website van natuurbrandrisico voor meer informatie over de verschillende fases.

Extra alert in verband met aanhoudende droogte

Door een combinatie van de aanhoudende droogte, lage luchtvochtigheid en zo nu en dan wind, bestaat de kans op een snel uitbreidende natuurbrand. Om die reden is de brandweer erg alert. In de provincie Utrecht geldt nog steeds fase 2 voor natuurbrandrisico.

Update: Stookverbod gedeeltelijk opgeheven

Op 26 juli heeft de Veiligheidsregio Utrecht een stookverbod geadviseerd voor de buitengebieden en stadsparken. Dat advies is inmiddels gedeeltelijk ingetrokken. Het is nog wel steeds 'Fase twee' voor het natuurbrandrisico.